071 514 85 27
info@tandtechniekleiden.nl

Een lelijk verkleurde tand in uw gebit? Vulling kapot? Is uw kies of tand helemaal afgebroken? Met een kroon of brug (meerdere kronen naast elkaar) kiest u voor een esthetisch én duurzaam resultaat.

Kroon
Een kroon is een keramisch of metalen kapje, waarop porselein gebakken wordt, dat op een afgeslepen tand of kies wordt gecementeerd. Vanwege de hoogwaardige kwaliteit is een kroon niet van uw eigen tanden of kiezen te onderscheiden. Een kroon geeft niet alleen een beter resultaat op de lange termijn, u krijgt er ook meteen een goed gevoel door.

Brug
Ontbreken er één of meer tanden of kiezen? Dan is de brug wellicht een goede oplossing voor uw gebit. Een brug bestaat uit twee of meer kronen en een tussendeel(ook wel dummy genoemd). De brug zit vast aan twee of meer afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de ontbrekende tand(en). Een brug kan naast het verfraaien van uw gebit ook nodig zijn om te voorkomen dat uw tanden scheef gaan staan.

CAD/CAM
Sinds 2010 hebben we in ons laboratorium een CAD/ CAM systeem in gebruik.Het tizian systeem, dit is een zorgvuldig afgestemd systeem voor het vervaardigen van CAD/CAM kronen en bruggen. Eerst worden de stompen en modellen gescand om daarna de onderstructuur van de kroon of brug te designen. Vervolgens wordt er een industrieel vervaardigde kap/brug van zirkonium vervaardigd. Deze kap wordt daarna individueel met porselein opgebakken.