071 514 85 27
info@tandtechniekleiden.nl

Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst en in het eigen bot vastgroeit. Deze kunstwortel benadert de eigenschappen van uw natuurlijke wortel zo dicht mogelijk. Een implantaat ziet er uit als een soort schroef en is van titanium gemaakt; een materiaal dat goed door het lichaam geaccepteerd wordt.

Indien uw kaak ernstig is geslonken, is het mogelijk enige implantaten te laten plaatsen door een implantoloog. Vooral de onderkaak slinkt meestal snel, waardoor er niet meer voldoende houvast is om de prothese op zijn plaats te houden. Implantaten kunnen dan een goede oplossing zijn. Uw nieuwe prothese wordt hier dan op vastgeklikt, met drukknoppen of doormiddel van een steg.

Meestal komt u eerst voor een nieuwe prothese bij ons terecht. Wij kunnen een gewone prothese voor u maken of, indien daar aanleiding voor is, u vrijblijvend adviseren over implantaten en u naar een implantoloog verwijzen. Deze verzorgt de aanvraag bij uw zorgverzekeraar. Na toestemming kan de behandeling beginnen.

*Laat uw prothese op implantaten één keer per jaar na kijken om eventuele klachten te voorkomen.